Esimiehen tunnetaidot

Esimiestyössä tarvitaan ihmissuhderohkeutta – rohkeus alkaa pelkojen tunnistamisesta. Esimiehen tärkeimpiä taitoja on negatiivisten tunnereaktioiden käsittelyn osaaminen.

 

Esimiestyöhön liittyy tasapainoilu toiveiden ja pelkojen kanssa

Negatiivisten viritysten käsittely tuntuu esimiehestä ehkä raskaalta. Tässä pätee “Minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”. Negatiiviset tunteet ovat voimallisia. Siksi niihin kannattaa pureutua. Sama energia on mahdollista kääntää myönteiseen kierteeseen.

Esimiestyöhön liittyy tasapainoilu toiveiden ja pelkojen kanssa – halu menestyä, pelko epäonnistua. Keskeinen tunnetaito esimiestyön kannalta on pettymysten käsittelyn tukeminen. Huonosti hoidetut pettymystilanteet kylvävät siemenen katkeruudelle. Pettymys voi johtaa onnistuneeseen uudelleensuuntautumiseen, mikäli sen käsittely onnistuu ja pettymyksen yli on mahdollista päästä.

Myös myönteisen vireen ja motivaation herättelyyn ja ruokkimiseen työyhteisössä voi merkittävästi vaikuttaa esimiestyöllä. Kasvua ja uteliaisuutta ruokkiva ympäristö virittää henkilöstön parhaaseen vireeseen.

Ovatko tunteet pehmeää vai kovaa tiedettä?

Esimies voi esimerkillään ja toiminnallaan edistää tai rapauttaa tiimin yhteenkuuluvuutta.

Johtamiskäsityksen tarkistaminen kannattaa, kun tunnistat kitkaa esimiestyössä.

Esimiehen ei tarvitse osata kaikkea yksin. Asiantuntija auttaa ja antaa käytännön vinkit tärkeisiin tilanteisiin.

Räätälöimme esimiehille valmennuksia työelämän psykologisista teemoista. Valmennuksiemme avulla esimiehet psykologisen työkalupakin esimiestyöhön.

Haluatko kuulla lisää esimiehen tunnetaidoista ja kehittyä esimiehenä?

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Resilio 2020