Lue viisaan naisen mietteitä

Lue viisaan naisen mietteitä

Viisas nainen päätti tarttua kirjoittamaan tekstin tynkää…

Olen saanut välillä palautetta besserwisser-taipumuksestani. Se johtuu siitä, että olin jo syntyessäni pikkuvanha, ja olen besserwisserin kasvattama. Voin jakaa tätä pääomaa mielihyvin muillekin. Elämä on opettanut tietämisestä sen, että heikoilla jäillä sen kanssa ollaan usein. Silti jokin vahva intuitio minussa sanoo miten asiat ovat. Voihan olla, että tässä elämänvaiheessa on saavutettu se kiteytyneen tiedonkäsittelyn tapa, joka tekee maailman ja sen ilmiöiden kohtaamisesta mutkatonta.

Lueskelin konventionaalisesti sunnuntain Hesaria paperilta, sieltä Ville Tolvasta ja henkilöbrändäyksen kymmentä käskyä. Niissäkin on aika mutkattomat ohjeistukset. Pikakelauksella: 1. Ala merkittäväksi…OK, se liittyi jotenkin oman osaamisen läpinäkyvyyteen ja aktiiviseen jakamiseen muille, onhan siinä tolkkua, miksi pitäisi hautoa itsellään briljantit havainnot…2. Kerro tarinoita…kyllä, ne ovat kiehtovia…3. Rakenna luottamusta…tämä pitäisi olla hanskassa ihan ammatillisestikin…4. Herätä tunteita…tämä taisi tarkoittaa, että kannattaa suututtaa joku, niin tapahtuu ihan tahtomattakin…5. Ole ihminen…onneksi tämä on vielä luvallista…6. Tunne kohderyhmäsi…no, se on aika heterogeeninen…7. Rakenna tulevaisuutesi…ihan hiki päässä aika-ajoin…8. Ole johdonmukainen…kyllä, yritän, vaikka mieli tekisi singahdella…9. Rakasta palautetta…positiivinen palaute tuntuu mahtavalta ja kritiikin siedossa besserwisserillä on aina vähän vaikeuksia…10. Ole paras itsesi…tämä kolahtaa minuun todella.

Omat mielensisäiset mallinnuksemme tästä maailmasta, työelämästä ja arjesta ovat elämämme

Voisinko olla edes se parempi versio itsestäni ensin, tätähän Esa Saarinenkin luennoillaan käsittelee. Ja paremman version itsestään liitän innostukseen ja vireeseen. Olen tosi kiinnostunut olemaan 1.2 kertaa itseni. Enemmänkin, jos vain onnistuu. Jakaisin tätä mielelläni myös muille. Sille olisi käyttöä monella areenalla, erityisesti esimiestyössä ja johtamisessa. Psykologiselta kannalta ajateltuna tunnetaan tiettyjä inhimillisiä ilmiöitä, jotka pitäisi hanskata paremmin, jotta 1.2 onnistuu. Kukaan ei tietenkään koko ajan tähän kykene mutta krooninen 0.7 on myös aika hapan olotila.

Tällä hetkellä ajatteluni on päätynyt siihen, että parempi versio itsestään on sitä, että ei taivu oman ajattelunsa ansaan. Pystyy siis olemaan psykologisesti joustava. Kaikkihan ovat juuri siinä ansassa, ajoittain. Tietoisuuden lisääminen omasta tyylistä käsitellä havaintoja tulkinnoiksi on kuitenkin mielenkiintoinen matka. Omat mielensisäiset mallinnuksemme tästä maailmasta, työelämästä ja arjesta ovat elämämme. Me rakennamme sitä itse, ei tyhjiössä, mutta kuitenkin niin, että siihen, millaiseksi se rakentuu, voi vaikuttaa. Jos haluat vaihtaa ajatuksen tästä, niin älä epäröi olla yhteyksissä Ota yhteyttä.

Resilio 2024 | Powered by Bautomo